Priser och stipendier

Sök pengar för en bra idé eller hylla en kollega. Här samlar vi priser och stipendier som är till för att stoppa machokulturen.

Lars Bergqvist-stipendiet. Årligt stipendium på 60 000 kronor för alla medlemmar i Byggcheferna. Kan sökas för planerade eller genomförda initiativ som främjar mångfald och jämställdhet.

LO:s stipendium för facklig feminism. Årligt stipendium på 50 000 kronor för medlemmar och förtroendevalda i LO:s medlemsförbund (däribland Byggnads). Kan sökas för projekt som främjar jämställdhet och lika villkor.

Årets byggchef. Utmärkelse till en förebildlig chef inom samhällsbyggnad. Delas ut varje vinter av Byggcheferna och tidningen Byggvärlden.

Årets byggkvinna. Utmärkelse till förebilder och företag som aktivt bidrar till att få fler kvinnor till branschen. Delas ut av Byggföretagen och är indelat i kategorierna Årets byggkvinna, Årets byggföretag och Årets mest inspirerande resa. I juryn 2022 ingick Byggnads ordförande Johan Lindholm och Byggchefernas ordförande Jeanet Corvinius.

Framtidens kvinnliga ledare. Årlig lista där Ledarna – Byggchefernas moderorganisation – rankar Sveriges 75 främsta unga kvinnor som nått chefspositioner. Vem som helst kan nominera kandidater.

Känner du till fler priser eller stipendier? Tipsa oss!